3 gode råd der gør dig bedre til at rekruttere IT-nøglemedarbejdere

Står du og skal finde din næste IT-specialist eller anden nøglemedarbejder til din virksomhed i vækst? Så læs med her.

Vi har samlet vores tre bedste råd, der sikrer dig et optimalt felt af kandidater.

1. Arbejd aktivt med netværk
Hvis du drømmer om en overflod af kandidater, som du kan vælge imellem, så glem det. Det sker sjældent til langt de fleste IT-jobs. Den gamle proces med at publicere et jobopslag et par steder på nettet, afvente ansøgerne og så udvælge den bedste, virker ikke. Selv hvis din virksomhed har et virkeligt stærkt brand, så får du blot lov til at vælge ’den mindst ringe’. Men er det godt nok til din virksomhed?

Op til 75% af de potentielle kandidater er ikke aktivt jobsøgende. De reagerer altså ikke på et jobopslag, heller ikke selv om du synes, dit opslag lyder rigtig spændende. Der er stor risiko for, at du ikke får de bedste kandidater, hvis du alene baserer dit felt på de aktivt søgende.

Vi ved af erfaring, at det kræver en pro-aktiv indsats at få de bedste kandidater til at overveje et nyt job. Med en pro-aktiv indsats mener vi et engagement udadtil. Ofte har man fokus på de interne forhold i en travl hverdag. Men skal man sikre en kontinuerlig pipeline af fremtidens medarbejdere, ja så er det vigtigt også at agere som ’udenrigsminister’ med løbende branding i alle former for netværk, fora og SoMe.

2. Tilbyd en karriere, ikke et job
Motivation betyder alt. Topkandidater kan sjældent flyttes fra et job til et tilsvarende job i en anden virksomhed. Der skal stilles noget mere i udsigt, og her taler vi ikke om løncheckens størrelse.

Et traditionelt jobopslag med en lang liste af krav er designet til at sortere de svage kandidater fra – ikke til at motivere topkandidater. De kandidater, du ønsker, kan motiveres af karrieremuligheder, og det betyder, at du i jobbeskrivelsen skal fokusere på opgaver, læring og udvikling.

3. Fokusér på udviklingspotentiale
Du vil formentlig gerne have kandidater, som kan udføre alle opgaver i jobbet fra dag 1. Udfordringen er bare, at de kandidater allerede sidder i et tilsvarende job. Den type kandidater motiveres primært af højere løn, og du skal være forsigtig med at udnytte kortvarige motivationsfaktorer som både løn og ’på vej væk’ er.

Det er ok at have nogle mindstekrav til kandidatens erfaring og kompetencer, men fokusér på vilje og kapacitet hos kandidaten til at lære nyt og udvikle sig. Som nævnt i punkt 2 er et job med karrieremuligheder vigtigt, og heri ligger også udviklingsmuligheder, for det øger dine muligheder for at fastholde en ansat kandidat i rollen.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med rekruttering af nøglemedarbejdere? Tag gerne fat i Thomas Sylvest på thomas@sylvestplus.dk eller direkte på mobil 6057 6500.