Året der gik – et tilbageblik på 2020 og corona

Året der gik: Thomas Sylvest med mundbind

Et nyt år står for døren – og i Sylvest+ kigger vi tilbage på et spændende men også usikkert år. Et ord, der særligt kan beskrive 2020, er forandring. Mere end nogensinde har det handlet om at se muligheder frem for begrænsninger i den omskiftelige tid. Vi har kogt året der gik ned til fem overskrifter.

Dét stjal opmærksomheden

For mange virksomheder blev 2020 ikke som forventet, for der kom en coronavirus på tværs. Det vender vi tilbage til.

2020 var også #metoo-debat. Selvom #metoo-bølgen startede for flere år siden, så blev vi i Danmark først for alvor ramt i år. Debat er godt, men nu må vi altså skride til handling. Som HR- og rekrutteringsvirksomhed er det vores opfordring, at der handles på de mange fine hensigtserklæringer, som danske virksomheder i årevis har haft stående på deres hjemmesider.

Året der gik: Det bedste og det værste

Årets bedste: En af årets bedste nyheder er vel, at mange danske virksomheder – på trods af corona – grundlæggende er solide og står stærkt til fremtiden. De brancher, vi er i berøring med, har formået at klare sig godt igennem krisen. Uden tvivl, corona har forandret meget, og måske til det bedre? Her tænker vi på en yderligere digitalisering, som nok ingen havde forudset i starten af året.

Årets værste: 2020 blev året der gik sin egen vej med en global pandemi og krise. Ikke underligt at det medfører pludselig usikkerhed, som er noget af det værste for en virksomhed. Panik og følelser kan alt for nemt påvirke en, når omsætningen falder og både ens egen virksomhed og kunderne er nødt til at skære i medarbejderstaben og i investeringerne. Men kan krisen vendes til noget positivt? Efter en krise kommer der nye adfærdsmønstre, udfordringer og behov – og dermed opstår også nye muligheder.

Den største inspiration

Samfundssind er blandt årets mest brugte ord i forbindelsen med corona-krisen, og med god grund. Vi danskere hjælper hinanden i stor stil under coronaens åg. Det gør sig også gældende i erhvervslivet på flere plan. Vi har set private virksomheder tilbyde hjælp med fremstilling af hjælpemidler. Vi har også set, hvordan ledere og medarbejdere med stor fleksibilitet har fået arbejdsliv og privatliv til at fungere på trods af restriktioner, ordrenedgang og usikkerhed. Det må da være inspiration til fremtiden.

Sylvest+ mod nye tider

Sylvest+ har – selv under corona – været igennem en spændende udvikling. Planerne for 2020 blev stort set indfriet, godt nok med nogle bump på vejen, men overordnet lykkedes det at styre igennem år 0 med corona som den nye følgesvend i hverdagen.

Året der gik… og året der kommer!

Hvad har jeg lært? Som ejer af en forholdsvis ny og lille virksomhed inden for HR og rekruttering, så har det for mig været et lærerigt år. Jeg har fra den ene dag til den anden skulle forholde mig til et samfund som lukkede ned, og finde mit ståsted i det. Fra starten af året 2020 var mit mål at konsolidere Sylvest+. Samtidig ville jeg også for alvor i gang med den fortsatte udvikling af virksomheden. Når jeg kigger tilbage, er begge ting lykkedes. Det bliver et år som indtjeningsmæssigt ikke helt bliver som budgetteret, men dog væsentlig bedre end forventet undervejs, og så er det i høj grad et år, hvor der er blevet investeret.

Jeg er måske nok inspireret af vores nye værdi i Danmark, samfundssind. Derfor blev det også til den første ansættelse midt på året med Bjarne som marketing specialist, og i starten af 2021 kan vi hilse endnu en ny kollega velkommen. En tredobling på et halvt år – det er jeg glad og stolt over. Men jeg er også trist over den elendighed og de ulykkelige skæbner, som corona og alle dens restriktioner og adfærdsregulerende tiltag har ført med sig. Det minder mig om at være ydmyg og sætte stor pris på det land og samfund, som vi lever i. Vi kan faktisk gøre lige hvad vi vil, når vi ikke har en pandemi om ørene.

Jeg vil benytte mit tilbageblik til at sige tak til mit gode netværk (ingen nævnt, ingen glemt). Det er et netværk, som jeg i høj grad også har lært at se værdien af i år. Jeg bliver til stadighed bekræftet i, at vi alle sammen skal yde og bidrage til hinanden, før vi kan nyde. Glædelig jul og et rigtig godt og coronafrit nytår til jer fra Sylvest+.