Data og indsigt slår corona – er din virksomhed klar?

Data og indsigt slår corona

Du kender ikke morgendagen, og slet ikke med coronaens fortsatte hærgen. Men du er ikke uden muligheder. Med større indsigt i din virksomheds og dit markeds data, bringer du dig selv et skridt foran konkurrenterne. Coronakrisen varer i øvrigt heller ikke for evigt. En krise kan få nogle virksomheder til at aflyse eller udskyde vigtige beslutninger, f.eks. et større Business Intelligence (BI) projekt, men det er defensivt.

Hvordan træffer du beslutninger?

Før vores moderne tid og tidligere i historien traf man beslutninger via sanser, fornemmelse og erfaringer. De berømte ord ”terningen er kastet” fra Julius Cæsar 49 år f.Kr er et eksempel på, hvordan en beslutning kunne træffes – men var den rigtig? Romerriget eksisterer som bekendt ikke mere, og vi må minde os selv om, at vi lever i en tid med nye muligheder, der hele tiden udvikles – men også i en konstant foranderlig verden og ikke mindst kriser, som vi skal forholde os til og håndtere bedst muligt. Så er vi ikke kommet videre fra det?
Lad os komme tilbage til nutiden, og hvad vi kan gøre her og nu!

Data gør en forskel: 3 gode grunde

Her er tre gode grunde til, hvorfor du bør gå offensivt til værks nu og investere i at få styr på jeres data og ikke mindst den organisation, der skal handle på baggrund af indsigt og viden.

  1. Udgangen af kriser er der, hvor omstillingsparate virksomheder allerede er oppe i gear, mens de mere fodslæbende virksomheder stadig sidder med foden på bremsen. Du sender også et stærkt signal til dine medarbejdere ved at holde et projekt kørende. Det øger motivationen ved at vise en tro på fremtiden og et strategisk fokus på retning og mål.
  2. Du opnår den indsigt i virksomheden, markedet og kunderne, som du har brug for, krise eller ej. Hvis du kører et projekt med fokus på Business Intelligence, får du hurtigere og dybere indsigt og dermed mulighed for at indfri jeres forretningspotentiale. Det kan f.eks. være via optimering af arbejdsprocesser, optimere prissætning og skabe et bedre beslutningsgrundlag. Det kan også være at spotte flaskehalse og forbedre medarbejdertrivsel samt meget mere med værdi for din virksomhed.
  3. Der er et alternativ til tunge, langvarige BI-projekter med de store konsulenthuse. Du kan i stedet vælge en smart, opgavestyret model, hvor projektet køres effektivt og fleksibelt. Det kan gøres ved at kombinere egne folk og konsulenter, der hurtigt kan gå ind og holde allerede vedtagende udviklingsopgaver på rette kurs.

Vil du se tiden an? Eller vil du navigere i den aktuelle virkelighed, lægge et roadmap og foretage indsigtsfulde handlinger? Kast terningerne og tag et valg, men tænk over valgmulighederne og hav din plan klar.

Når du har truffet dit valg, kan vi hjælpe med ressourcerne – på forskellig vis med enten rekruttering eller consulting. Kontakt os i dag for et uforpligtende møde.

Ja tak - jeg vil gerne høre mere