Forretningsdrevet HR giver altid mening – nu mere end nogensinde!

Forretningsdrevet HR giver altid mening – nu mere end nogensinde!

I vores seneste blogindlæg skrev vi, at HR skal tage sig sammen og få forløst sin organisations fulde potentiale med forretningsdrevet HR.

Det mener vi stadig!

Det er dog ikke kun et ansvar, som ligger hos HR, for forretningsdrevet HR kan ikke fungere uden at skabe en businesskontrakt mellem virksomhedens øverste ledelse, dens HR-funktion og alle dens afdelinger.

Ny hverdag venter

Tiden nu er god til at skabe denne kontrakt – og nødvendig. Forhåbentlig er vi tæt på yderligere genåbninger og et samfund, hvor erhvervslivet hurtigt kommer op i et væsentligt højere tempo.

Mange organisationer og medarbejdere er blevet lullet i søvn af en pseudo periode med en ny hverdag fra hjemmekontoret. Min påstand er, at ingen af os er klar til at vende tilbage til den hverdag, vi kom fra den 10. marts 2020.

Vi er adfærdsmæssigt blevet nogle andre mennesker. Jeg ser for mig et bur med dyr i en zoo, hvor døren til buret bliver åbnet. Langsomt prøver dyrene sig frem, indtil de indser, at den normale ramme er væk og pludselig reagerer derefter. I stedet for dyr, hvordan reagerer vi mennesker, og hvordan reagerer organisationer på det?

Start så snart det er muligt

Gå derfor i gang NU med at finde ud af, hvordan din virksomheds mentale tilstand ligger, og hvor klar medarbejderne er. Brug evt. en helt enkel analysemetode som eksempelvis ASE-modellen;

  • ANALYSE – lav en temperaturmåling på din virksomheds tilstand
  • STRATEGI – lav en grundig og prioriteret plan, som tilgodeser stor deltagelse af alle medarbejdere. Start med at involvere de nødvendige beslutningstagere og stakeholders
  • EKSEKVÈR – start så snart det er muligt, husk et højt informationsniveau og en god kommunikation, før og mens I implementerer tiltag.

Sylvest+ er et HR konsulenthus, som også er forretningsdrevet. Vi vil nemlig gerne være kendt for at forene forretning og mennesker, med gode forretningsmæssige resultater til følge. Vi går til arbejdet med udgangspunkt i vores kunders forretningssituation og forudser fremtidige behov for forretningsudvikling. Derved hjælper vi ambitiøse virksomheder til altid at være et skridt foran og opnå deres vækstmæssige potentialer.

Det kendetegner vi som #hrbusinesspower, og har du spørgsmål, eller brug for hjælp til det, så kontakt os allerede nu. Du kan få vores bud på, hvordan det kan gøre jeres virksomhed stærkere og klar til en tid efter corona.

Deltag på Twitter

Har du selv gode eksempler på succes cases via forretningsdrevet HR, eller kommende planer for det, så hører vi også meget gerne fra dig. Vi er ved at oprette et nyt HR videns forum på Twitter @sylvestplus – følg med og deltag i debatten.