Forretningsdrevet HR – har I råd til at lade være?

Forretningsdrevet HR

Med forretningsdrevet HR tager du afsæt i virksomhedens behov og aktuelle situation. Og hvad er så den aktuelle situation?

Kaos, usikkerhed, eller business as usual?

De fleste virksomheder forbinder næppe coronakrisen med business as usual. Men alt er heller ikke kaos. Grundlæggende bør virksomhedens overordnede strategi, vision og målsætninger være som før corona ryddede forsiderne. Det afgørende er, at ledelsen tager et temperaturtjek på virksomheden.

Ledelsen kan med fordel stille sig selv spørgsmålene:

  • Hvad gjorde os sårbare under coronakrisen?
  • Har corona og samfundets nedlukning blotlagt huller i vores organisation?
  • Hvordan indretter vi fremover arbejdet for den enkelte medarbejder?
  • Bør vi organisere os anderledes i afdelinger og på tværs af organisationen?
  • Hvilke HR-opgaver trænger til et eftersyn?
  • Mangler vi fagspecialister, eksempelvis inden for Business Intelligence, så vi bedre kan forudsige vores forretningsmæssige fremtid?

Ingen ved, hvordan vi skal leve med corona i årene fremover. Men vi ved, at det, som er nyt i dag, ofte er normalitet i morgen. Om det så bliver i form af endnu mere hjemmearbejde, flere onlinemøder, eller coronatests på arbejdspladsen, det må tiden vise.

Hvad er forretningsdrevet HR?

Forretningsdrevet HR er, når HR tager et forretningsmæssigt fællesansvar og bliver en proaktiv samarbejdspartner til linjeledere og ledelsen, og man sammen med sine samarbejdspartnere kan se resultaterne af det fælles arbejde. Når dagligdagen melder sig igen, efter corona, så skal HR passe på ikke at lulle sig selv i søvn, for det er desværre ofte det, der sker. Men måske har corona været et nødvendigt wake up-call. Medierne bringer løbende historier om, hvordan virksomhederne tilpasser sig corona med eksempelvis sociale online aktiviteter og nye mødeformer. HR er altså på vej mod nye tider, og man bør kaste mange af de vante måder at tænke på overbord.

Læs med igen den 17. marts, når vi kigger nærmere på, hvorfor HR skal tage sig sammen for at forløse det fulde potentiale i forretningsdrevet HR. Eller kontakt os allerede nu for at høre vores bud på #hrbusinesspower, og hvordan det kan gøre jeres virksomhed stærkere og klar til en tid efter corona.

Læs også om virksomhedernes udfordring med nyansættelser i en coronatid.